
Αναλύσεις γάλακτος
Οι αναλύσεις γάλακτος είναι απαραίτητες για ένα τυροκομείο για να ελέγχει την ποιότητα του γάλακτος που αγοράζει. Αλλά και για απλούς παραγωγούς κτηνοτρόφους ώστε ανάλογα με την ποιότητα του γάλακτος που παράγουν να προσαρμόσουν και την διατροφή των ζώων που εκτρέφουν και γενικά την φροντίδα που πρέπει να τους προσφέρουν σε συνεργασία με τον κτηνίατρό που τα παρακολουθεί.
Οι αναλύσεις που γίνονται είναι: λιπαρά, ειδικό βάρος, πρωτεΐνες , στερεό υπόλειμμα ΣΥ%, στερεό υπόλειμμα άνευ λίπους ΣΥΑΛ%, οξύτητα, PH(πεχά), νοθεία, λεύκωμα, καζεΐνη, μικροβιακή κατάσταση.