Αναλύσεις Φυτοφαρμάκων


Υπάρχουν αυστηρές προδιαγραφές για την ύπαρξη ή όχι φυτοπροστατευτικών ουσιών σε φρούτα, λαχανικά (νωπά, αποξηραμένα ή επιπλέον επεξεργασμένα), έλαια, νερό και γενικά σε τρόφιμα που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος στην διατροφή του. Η υπολειμματικότητά τους πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια (όπου υπάρχουν) είναι σοβαρός επιβαρυντικός παράγοντας για την υγεία των καταναλωτών.

Ο έλεγχός τους είναι από τα σημαντικότερα προ απαιτούμενα για τις εξαγωγές αυτών των προϊόντων και γενικά για την εμπορευσιμότητά τους σε αλυσίδες SUPER MARKET κτλ. Αλλά και απλοί ιδιώτες μπορούν να ελέγξουν τα τρόφιμά τους για να διασφαλίσουν την ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνουν.