
Αναλύσεις ελαίων
Το ελαιόλαδο είναι ένα προϊόν με μεγάλη διατροφική και εμπορική αξία, το οποίο παράγεται κυρίως στην λεκάνη της Μεσογείου αλλά αυτό που παράγεται στην Ελλάδα θεωρείται παγκοσμίως το ανώτερο ποιοτικά. Είναι προφανές το πόσο απαραίτητες είναι οι αναλύσεις για να πιστοποιήσουμε ή όχι την ανώτερη αυτή ποιότητα, δίνοντας πιστοποιητικά των αναλύσεών μας στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, σε όσους τα χρειάζονται για την προώθηση του προϊόντος τους, κυρίως ελαιοτριβεία, έμποροι ελαιόλαδου, αλλά και απλοί ιδιώτες. (έχει μεγάλη σημασία να μας συμβουλευτείτε για την δειγματοληψία).
Εκτός του ελαιόλαδου ελέγχουμε και πυρηνέλαια, τις αναλύσεις αυτές τις χρειάζονται κυρίως πυρηνελαιουργεία.
Οι παράμετροι που ελέγχονται στο λάδι είναι: οξύτητα, σταθερές Κ (Κ268, Κ232, ΔΚ), αριθμός υπεροξειδίων, υγρασία & πτητικές ύλες, αδιάλυτες ύλες στον πετρελαϊκό αιθέρα, διατροφική αξία -ετικέτα, προφίλ σακχάρων, υπολείμματα φυτοφαρμάκων, πολυφαινόλες , υπολείμματα ορυκτελαίου, πλαστικοποιητές, στερόλες, κεριά, στιγματαδιένια, διγλυκερίδια.